BEST Timișoara

Board of European Students of Technology este o organizație studențească apolitică și non-profit, prezentă în 95 de universități din 33 de țări din Europa. Prin evenimentele organizate atât la nivel local, cât și la nivel internațional, ne dorim să ajutăm la dezvoltarea studenților din universități tehnice din punct de vedere personal și profesional. Prin contactul cu alți studenți europeni, vrem ca aceștia să devină mai deschişi spre Europa printr-o mai bună înţelegere a culturilor europene şi prin dezvoltarea capacităţii acestora de a lucra într-un mediu multicultural.

BEST Timișoara face parte din întregul care poartă denumirea de Board of European Students of Technology. În primăvara anului 1991, organizația a luat viață la inițiativa unui grup de studenți entuziaști, care doreau să îmbunătățească situația studentului și să profite din plin de anii studenției. Acum, având o experiență de 23 de ani, existăm cu același scop, și anume dezvoltarea studenților Universității Politehnica Timișoara.

De-a lungul anilor, am organizat evenimente care să îmbine latura academică și cea socială, astfel încât să oferim studenților o experiență complexă, din care să rezulte dezvoltarea acestora pe mai multe planuri.

Cursurile de sezon se adresează studenților europeni și au drept nucleu latura academică. În jurul acestui nucleu se creează un mediu multicultural care favorizează legăturile dintre studenți care aparțin unor țări diferite.

Deja devenite o tradiție, competițiile inginerești, precum EBEC, reprezintă pentru studenții participanți o șansă de a pune în aplicare cunoștințele dobândite în timpul facultății și de a dobândi noi abilități practice.

Trainingurile reprezintă un alt eveniment adresat studenților, menit a-i ajuta să descopere lucruri noi și utile pentru cariera lor viitoare.